Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρίσι: Όλοι οι ηγέτες μαζί στο Φόρουμ για την ειρήνη και ο Τραμπ χώρια
[Η Ναυτεμπορική]: Παρίσι: Όλοι οι ηγέτες μαζί στο Φόρουμ για την ειρήνη και ο Τραμπ χώρια

[Η Ναυτεμπορική]: Παρίσι: Όλοι οι ηγέτες μαζί στο Φόρουμ για την ειρήνη και ο Τραμπ χώρια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ έφθασε πρώτος στο Παρίσι χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πριν όμως πατήσει στο γαλλικό έδαφος, μέσα από το αεροπλάνο, έγραψε ένα τουίτ «κηρύσσοντας τον πόλεμο» στον Μακρόν, ενώ μόνος από όλους τους ηγέτες δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στο Φόρουμ για την Ειρήνη την Κυριακή το απόγευμα.

«Ο Γάλλος πρόεδρος» γράφει στο τουίτ, «προτείνει να αποκτήσει η Ευρώπη τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να προστατεύεται από την Αμερική, την Κίνα, τη Ρωσία. Είναι μεγάλη προσβολή» υπογραμμίζει.

Οι πολιτικοί σχολιαστές έμειναν έκπληκτοι για την ανακρίβεια του λόγου, αφού ο Μακρόν μιλάει αποκλειστικά για «εθνική κυριαρχία» και «κυρίαρχη Ευρώπη» και ουδέποτε ονομαστικά για προστασία από τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες. Σημειώνουν ότι πρώτος ο Τραμπ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμυνά τους, επιθυμώντας τη μείωση της δράσης του ΝΑΤΟ.

Σημειώνουν επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται με τουίτ στον Ε. Μακρόν και θεωρούν ότι βάζει στο στόχαστρο τη Γαλλία.

Οι Γάλλοι, έχουν ακόμα στη μνήμη τους τις διαχυτικότητες και εγκάρδιες χειραψίες του Ντ. Τραμπ κατά την επίσημη επίσκεψη του Ε. Μακρόν στην Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!