Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρεμβολές στο GPS κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ
[Η Ναυτεμπορική]: Παρεμβολές στο GPS κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ

[Η Ναυτεμπορική]: Παρεμβολές στο GPS κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ

Παρεμβολές κατά τη διάρκεια πρόσφατων ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Σκανδιναβία δέχθηκε το σήμα GPS στον βόρειο εναέριο χώρο της χώρας του δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Τζούχα Σιπίλα.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, o Φινλανδός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι παρεμβολές στο σήμα ήταν σκόπιμες και ότι ενδεχομένως να ευθύνεται η Ρωσία, καθώς έχει τα μέσα για να κάνει κάτι τέτοιο.

Η Φινλανδία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, ωστόσο συμμετείχε στις ασκήσεις, που άρχισαν τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, προβλήματα στο GPS ανέφερε και η Νορβηγία, κατά τις ασκήσεις κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας.

«Είναι δύσκολο να πούμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι, αλλά υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε πως θα μπορούσαν να σχετίζονται με δραστηριότητες στρατιωτικών ασκήσεων έξω από τα σύνορα της Νορβηγίας» είπε στο Barents Observer ο Βέντσε Όλσεν, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας.

Υποψίες υπάρχουν πως η Ρωσία προκάλεσε παρεμβολές στο σήμα GPS στα σύνορα της Νορβηγίας και πέρυσι, όταν έκανε τα δικά της στρατιωτικά γυμνάσια.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν κυρίως το Λάπλαντ της Φινλανδίας και βόρειες περιοχές της Νορβηγίας, κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η νορβηγική αεροπορική εταιρεία Widerøe επιβεβαίωσε πως πιλότοι της ανέφεραν προβλήματα GPS. Παρόλα αυτά, η εταιρεία τόνισε ότι οι πιλότοι στα πολιτικά αεροσκάφη έχουν και άλλες επιλογές όταν υπάρχουν προβλήματα στο GPS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!