Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Tου Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Μ. Τρίτη, με τις προσδοκίες των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ να είναι υψηλές.

Από τα παραδείγματα που παρουσιάζει η «Ν» προκύπτει ότι οι συνολικές τρέχουσες οφειλές προς τα ταμεία θα «κουρευτούν» από 55% έως και 70%, ανάλογα με την «ηλικία» της αρχικής οφειλής και το ύψος των προσαυξήσεων που τις βαραίνουν. Αναφερόμενη στο θέμα της ρύθμισης των οφειλών, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «όλοι όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 31/12/2018 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα δώσει μεγάλη ανάσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες».

«Το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης είναι ότι προβλέπει και “κούρεμα” της βασικής οφειλής, καθώς και “κούρεμα” προσαυξήσεων κατά 85% και η νέα οφειλή, με μείωση της τάξης του 65% μεσοσταθμικά, θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Παραδείγματα «κουρέματος» οφειλών
Με βάση ενδεικτικά παραδείγματα που έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μία συνολική οφειλή ελεύθερου επαγγελματία ύψους 24.000 ευρώ θα μειωθεί στα 8.000 ευρώ (-66,6%) και οφειλή των 68.000 ευρώ θα πέσει στα 21.000 ευρώ (-69%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!