Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: K. Παπανάτσιου: Αύξηση αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών
[Η Ναυτεμπορική]: K. Παπανάτσιου: Αύξηση αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών

[Η Ναυτεμπορική]: K. Παπανάτσιου: Αύξηση αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών

Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου από τα στοιχεία, που έχουν υποβληθεί στο 60% των ζωνών προκύπτει αύξηση των αντικειμενικών προκειμένου να προσαρμοστούν με τις εμπορικές τιμές, στο 23% μείωση και στα υπόλοιπα καμία μεταβολή.

Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες του 60% των ζωνών εισηγούνται οι εκτιμητές ακινήτων στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σήμερα εκπνέει η σχετική προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων και όπως είπε η κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έχουν ήδη υποβληθεί στοιχεία για το 99% των περιοχών. Εκτίμηση δεν υπάρχει μόλις σε 56 ζώνες. Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου από τα στοιχεία, που έχουν υποβληθεί στο 60% των ζωνών προκύπτει αύξηση των αντικειμενικών προκειμένου να προσαρμοστούν με τις εμπορικές τιμές, στο 23% μείωση και στα υπόλοιπα καμία μεταβολή.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε μία σημαντική αύξηση αγοραπωλησιών» είπε η υφυπουργός, κάνοντας λόγο για «παρανόηση» που υπάρχει σχετικά την προσδοκία μείωσης των αντικειμενικών λόγω της πτώσης τιμών στις συναλλαγές. «Υπήρχε πτώση στην αγορά, αλλά οι αντικειμενικές τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες στις περισσότερες περιοχές από τις αντίστοιχες εμπορικές περιοχές» εξήγησε.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στις αντικειμενικές αξίες τουριστικών περιοχών και ειδικά στα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!