Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από το 50% των επιθέσεων DDoS του γ’ τριμήνου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από το 50% των επιθέσεων DDoS του γ’ τριμήνου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από το 50% των επιθέσεων DDoS του γ’ τριμήνου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

Στο τρίτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS αυξήθηκε κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο αλλά και το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Kaspersky DDoS Protection.

Αυτή η αύξηση ήρθε ως επακόλουθο της ενισχυμένης κακόβουλης δραστηριότητας το φθινόπωρο. Στην πραγματικότητα, το 53% του συνόλου των DDoS επιθέσεων του τρίτου τριμήνου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση προκλήθηκε από έναν μεγάλο αριθμό απλού τύπου επιθέσεων. Ωστόσο, στα προηγούμενα διαστήματα του έτους, η συνολική ανάπτυξη προήλθε από την αύξηση του αριθμού των «έξυπνων» επιθέσεων, εστιάζοντας στο επίπεδο εφαρμογής – που συνήθως πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ψηφιακούς εγκληματίες. Στο τρίτο τρίμηνο του 2019, το μερίδιο των «έξυπνων» επιθέσεων μειώθηκε στο 28% του συνόλου των επιθέσεων DDoS, από 50% το δεύτερο τρίμηνο, και αυξήθηκε κατά μόνο επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2018.

Αυτή η αλλαγή μπορεί να εξηγηθεί από την έκρηξη της δραστηριότητας DDoS στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Ενώ οι πρώτοι καλοκαιρινοί μήνες ήταν αρκετά ήσυχοι, η πλειονότητα των επιθέσεων DDoS (53%) εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο. Τα στατιστικά στοιχεία της Kaspersky αποκαλύπτουν ότι το 60% των επιθέσεων που εμποδίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα πραγματοποιήθηκαν εναντίον σχολείων και ιστοσελίδων με ηλεκτρονικά βοηθήματα. Βάσει αυτών, οι ειδικοί της Kaspersky αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από ψηφιακούς «χούλιγκαν» νεαρής ηλικίας που δεν έχουν βαθιά γνώση του τρόπου διεξαγωγής εκστρατειών DDoS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!