Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 34 δισ. δολάρια ο ετήσιος «φόρος» της τρομοκρατίας για την παγκόσμια οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 34 δισ. δολάρια ο ετήσιος «φόρος» της τρομοκρατίας για την παγκόσμια οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 34 δισ. δολάρια ο ετήσιος «φόρος» της τρομοκρατίας για την παγκόσμια οικονομία

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ορίσουν τρομοκρατική οργάνωση την η ισλαμική νιγηριανή ομάδα Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου.

Newspapers are displayed at a vendor’s stand along a road in Obalende district in Nigeria’s commercial capital Lagos July 30, 2013. Nigerian authorities have arrested 42 suspected members of Islamist sect Boko Haram in Lagos and the neighbouring southwest state of Ogun, an Army spokeperson said on Tuesday.

Μπορεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τρομοκρατικές ενέργειες να μειώθηκε το 2018, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, όμως το τίμημα της τρομοκρατίας για την παγκόσμια οικονομία παραμένει βαρύ, ξεπερνώντας τα 34 δισ. δολάρια.

Στη διάρκεια του 2018, 19.952 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων, αριθμός μειωμένος κατά 15,2% και κατά 53% από τα υψηλά του 2014, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τρομοκρατίας(GTI) του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης(ΙΕP).

«Μπορεί να έχει μειωθεί η ένταση της τρομοκρατίας, όχι όμως και η παρουσία της», προρειδοποιεί το Ινστιτούτο ΙΕΡ, που έχει την έδρα του στην Αυστραλία.

Βασική κινητήριος δύναμη για τη μείωση των θανάτων ήταν η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, αλλά και οι στρατιωτικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του ISIS και της Μπόκο Χαράμ. Παρ΄ όλα αυτά, η έκθεση δείχνει ότι η τρομοκρατία παραμένει παγκόσμια απειλή, ενώ σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις κόστισε στην παγκόσμια οικονομία πάνω από 34 δισ. δολάρια το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!