Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από τα 14.000 δολάρια η αξία του Bitcoin
[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από τα 14.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από τα 14.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

Τα 14.000 δολάρια ξεπέρασε η αξία του Bitcoin την Πέμπτη, ανεβαίνοντας κατά 2.000 δολάρια μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Το ψηφιακό νόμισμα στις αρχές του έτους βρισκόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια, αλλά εξακολουθεί να συνεχίζει την άνοδό του παρά τις προειδοποιήσεις για «φούσκα».

Το Bitcoin δεν τελεί υπό τον έλεγχο κυβερνήσεων ή κεντρικών τραπεζών, ωστόσο όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, αποδέχονται πληρωμές σε αυτό. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι χρήστες του το αντιμετωπίζουν ως επένδυση- και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας λόγω της μεγάλης ανόδου της αξίας του. Όπως αναφέρει το BBC, για πολλούς η περίπτωσή του παραπέμπει σε μια «φούσκα» παρόμοια με αυτή των dotcom, αν και άλλοι υποστηρίζουν πως η αξία του αυξάνεται επειδή όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το αποδέχονται, καθιστώντας το «mainstream».

Νέα bitcoins δημιουργούνται μέσω μιας πολύπλοκης υπολογιστικής διαδικασίας γνωστής ως mining, και μετά παρακολουθούνται από ένα δίκτυο υπολογιστών ανά τον κόσμο. Ημερησίως δημιουργούνται περίπου 3.600 νέα bitcoins. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 16,5 εκατομμύρια σε κυκλοφορία, από ένα ανώτατο όριο 21 εκατομμυρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!