Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πανεπιστήμια: Τέσσερα ελληνικά στα 500 καλύτερα σε απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους
[Η Ναυτεμπορική]: Πανεπιστήμια: Τέσσερα ελληνικά στα 500 καλύτερα σε απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους

[Η Ναυτεμπορική]: Πανεπιστήμια: Τέσσερα ελληνικά στα 500 καλύτερα σε απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους

Στον πίνακα με τα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο σχετικά με την απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους συμπεριλήφθηκαν τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, ο οργανισμός Quacquarelli Symonds (QS), μεταξύ των άλλων κατατάξεών του, δημοσίευσε στις 19 Σεπτεμβρίου ειδικό πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων με βάση την απασχολησιμότητα των αποφοίτων και τη φήμη τους στην αγορά εργασίας (QS Graduate Employability Rankings).

Πρόκειται για καινοτομία στον χώρο των παγκόσμιων κατατάξεων, σχεδιασμένη στο να παρέχει στους φοιτητές παγκοσμίως ένα μοναδικό εργαλείο για να συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων σε σχέση με την απασχολησιμότητα και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Στην τρέχουσα έκδοση, αρχικώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 758 Πανεπιστήμια, από τα οποία, έπειτα από αξιολόγηση, προέκυψε ο πίνακας με τα 501 σημαντικότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως με βάση την απασχολησιμότητα των αποφοίτων.

Σε αυτόν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκεται στις θέσεις 201-250, ενώ το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας στις θέσεις 301-500.

Στην 1η θέση του πίνακα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ (ΗΠΑ), ενώ στο top 10 βρίσκεται μόλις ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, αυτό του Cambridge από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον φετινό πίνακα κατάταξης περιλαμβάνονται πανεπιστήμια από 71 χώρες. Από τα πανεπιστήμια που παρουσιάζονται στην εν λόγω κατάταξη 84 είναι από τις ΗΠΑ και 49 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!