Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παλαιστίνη-Αμπάς: Παύουν οι συμφωνίες με το Ισραήλ αν προσαρτήσει οποιοδήποτε έδαφός μας
[Η Ναυτεμπορική]: Παλαιστίνη-Αμπάς: Παύουν οι συμφωνίες με το Ισραήλ αν προσαρτήσει οποιοδήποτε έδαφός μας

[Η Ναυτεμπορική]: Παλαιστίνη-Αμπάς: Παύουν οι συμφωνίες με το Ισραήλ αν προσαρτήσει οποιοδήποτε έδαφός μας

Όλες οι συμφωνίες που υπεγράφησαν με το Ισραήλ και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές θα παύσουν, αν η ισραηλινή πλευρά προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και οποιοδήποτε μέρος των παλαιστινιακών κατεχόμενων εδαφών του 1967, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

Οι δηλώσεις του ήρθαν ωε απάντηση στη χθεσινή δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου , ότι θα προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και αρκετούς οικισμούς, αν κερδίσει στις επερχόμενες ισραηλινές εκλογές.

Ο πρόεδρος Αμπάς τόνισε ότι «έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, καθώς οι αποφάσεις του Νετανιάχου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι, δήλωσε ότι «η απόκτηση εδαφών με τη βία συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου» και πως «όλοι οι Ισραηλινοί εποικισμοί αποτελούν έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό της Συνθήκης της Ρώμης». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει τον Νετανιάχου και τους συμμάχους του από το να ενταφιάσουν όποιες εναπομείνασες προοπτικές για ειρήνη και ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!