Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια συμφωνία-ορόσημο για τον περιορισμό των υδροφθορανθράκων
[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια συμφωνία-ορόσημο για τον περιορισμό των υδροφθορανθράκων

[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια συμφωνία-ορόσημο για τον περιορισμό των υδροφθορανθράκων

Η συμφωνία, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη φετινή ενιαία δράση για το κλίμα, επιτεύχθηκε λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP22) που θα λάβει χώρα στο Μαρόκο στις 7 Νοεμβρίου.

Σχεδόν 200 κράτη συμφώνησαν το Σάββατο να μειωθεί δραστικά η χρήση υδροφθορανθράκων, ή HFC, οι οποίοι θεωρούνται ως οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι ρύποι που συνεισφέρουν στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως και χρησιμοποιούνται συνήθως σε κλιματιστικά και ψυγεία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις πέντε ημερών, οι ανεπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Δυτικής Ευρώπης, δεσμεύτηκαν να μειώσουν τους υδροφθοράνθρακες πρώτες, ακολουθούμενες από την Κίνα και ένα μεγάλο αριθμό άλλων αναπτυσσόμενων χωρών. Η Ινδία και άλλες εννέα χώρες της Νότιας και της Δυτικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, του Ιράν και του Ιράκ, θα ακολουθήσουν τον περιορισμό της χρήσης των βλαβερών ρύπων.

Συνολικά, η συμφωνία αναμένεται να μειώσει τη χρήση HFC κατά 85% μέχρι το 2045.

Σύμφωνα με το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, οι ανεπτυγμένες χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, θα μειώσουν τη χρήση HFC κατά 85% μέχρι το 2036, με βάση τα επίπεδα 2011-13.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!