Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη
[Η Ναυτεμπορική]: Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη

[Η Ναυτεμπορική]: Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη

Η διατροφή επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την αντίσταση του οργανισμού μας έναντι πολλών παθήσεων. Μία νέα μελέτη έδειξε ότι η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλει και στην καταπολέμηση του καταρράκτη και να προστατέψει την όραση μας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι θρεπτικές ουσίες λουτεϊνη και zeoxanthin, επιβραδύνουν τη γένεση του καταρράκτη.

Στη μελέτη οι ειδικοί συμπεριέλαβαν περίπου 88.000 γυναίκες και πάνω από 45.500 άνδρες άνω των 45 ετών.

Η μελέτη διήρκεσε 16 χρόνια και οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη από ό,τι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος.

Δηλαδή, τα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 30 kg/m2, είχαν 36% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη.

Παρατήρησαν μάλιστα ότι είχαν 68% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υποκαψικό καταρράκτη, που είναι η μορφή που προκαλεί τη μεγαλύτερη αναπηρία στην όραση, ενώ ο κίνδυνος για πυρηνικό καταρράκτη δεν ήταν αυξημένος.

Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στις βλάβες που δημιουργούνται στην όραση από την εμφάνιση διαβήτη. Όπως είπαν, οι ανωμαλίες του μεταβολισμού της γλυκόζης ευνοούν την ανάπτυξη διαβήτη με αποτέλεσμα ο φακός του ματιού να υφίσταται βλάβες ακόμα και πριν από την εκδήλωση από κλινικής απόψεως του σακχαρώδη διαβήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!