Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ούριος άνεμος για τον δείκτη BDI από την αρχή του έτους
[Η Ναυτεμπορική]: Ούριος άνεμος για τον δείκτη BDI από την αρχή του έτους

[Η Ναυτεμπορική]: Ούριος άνεμος για τον δείκτη BDI από την αρχή του έτους

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Στα επίπεδα του τέλους Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή πάνω από τις 1.540 μονάδες, επέστρεψε ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς, ο Baltic Dry Index, μετά την ανοδική ρότα που κατέγραψε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Intermodal, ο BDI κατέγραψε μία ακόμη καλή εβδομάδα και σημείωσε νέο υψηλό από την αρχή του έτους. Από την πλευρά του ο οίκος Allied Shipbroking επισημαίνει ότι η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο μέσος ημερήσιος ναύλος των capes στο δρομολόγιο Δυτική Αυστραλία-Τσινγκτάο (Κίνα) αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 152,97% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Χθες ο BDI έκλεισε στις 1.549 μονάδες, με τους ναύλους στα πλοία capes να δίνουν τον τόνο, είτε στη γραμμή Δυτική Αυστραλία-Κίνα είτε στη γραμμή Βραζιλία-Κίνα. Πολύ καλή εικόνα εμφανίζουν όμως και τα πλοία panamax, αναφέρει ο Allied Shipbroking. Οι ισχυρές επιδόσεις στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου δεν είναι ανεξάρτητες από την «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα σύμφωνα με την Intermodal.

Βελτίωση

H Allied Shipbroking από την πλευρά της επισημαίνει επίσης ότι η βελτίωση της αγοράς σημειώθηκε κυρίως προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Η αγορά ξεκίνησε το 2019 πολύ άσχημα, κυρίως στα πλοία μεγαλύτερου μεγέθους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!