Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανικά στρατεύματα και φιλορώσοι αποσχιστές αποσύρονται από περιοχή στην ανατολική Ουκρανία
[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανικά στρατεύματα και φιλορώσοι αποσχιστές αποσύρονται από περιοχή στην ανατολική Ουκρανία

[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανικά στρατεύματα και φιλορώσοι αποσχιστές αποσύρονται από περιοχή στην ανατολική Ουκρανία

Φωτογραφία αρχείου

Τα ουκρανικά στρατεύματα και οι φιλορώσοι αποσχιστές άρχισαν να αποσύρονται από μία περιοχή στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε ισχύ τη συμφωνία που επετεύχθη αυτόν τον μήνα για τερματισμό της πενταετούς σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

«Η απομάκρυνση των δυνάμεων στο Ζολότε βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Βαντίμ Πριστάικο. Το γεγονός επιβεβαίωσε επίσης αξιωματούχος των φιλορώσων αποσχιστών στο πρακτορείο RIA.

Μία συμφωνία επετεύχθη νωρίτερα τον Οκτώβριο, προκειμένου να τερματιστεί η πενταετής σύγκρουση στο Ντόμπας. Βάσει της συμφωνίας αυτής, οι δύο πλευρές έπρεπε να αρχίσουν να αποχωρούν από τις θέσεις στους στις περιοχές Πετρόφσκι και Ζολότε, στις 9 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία ωστόσο καθυστέρησε, καθώς υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα στην ουκρανική αστυνομία και βετεράνους του πολέμου, οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν την απόσυρση των στρατευμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!