Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το κόμμα του Ζελένσκι
[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το κόμμα του Ζελένσκι

[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το κόμμα του Ζελένσκι

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε το κόμμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κοινοβούλιο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Το κόμμα του πρώην κωμικού ηθοποιού και νυν προέδρου φαίνεται να εξασφαλίζει περισσότερες από 240 από τις συνολικά 424 έδρες.

Το κόμμα Υπηρέτης του Λαού, που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά στην οποία ο Ζελένσκι υποδυόταν έναν πρόεδρο, έλαβε ποσοστό 42,4%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εκλογική επιτροπή μετά την καταμέτρηση σχεδόν των μισών ψηφοδελτίων.

Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα εξασφαλίζει μια τέτοια πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές μετά την ανεξαρτησία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που βρίσκεται στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλα τέσσερα κόμματα, από τα οποία ένα υποστηρίζεται ανοιχτά από το Κρεμλίνο, αναμένεται να εισέλθουν στο κοινοβούλιο καθώς εξασφαλίζουν το απαιτούμενο όριο του 5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Είναι οι φιλορώσοι της Πλατφόρμας της αντιπολίτευσης (11,5%) και ακολουθούν τρία φιλοδυτικά κόμματα: Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη του πρώην προέδρου Πέτρο Ποροσένκο (8,9%), το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο (7,6%) και το κόμμα Φωνή, που ίδρυσε μόλις τον Μάιο ο ροκ σταρ Σβιατοσλάβ Βακάρτσουκ (6,3%). Ο Βακάρτσουκ μάλιστα βρισκόταν σε συνομιλίες με τον Ζελένσκι για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι χαρακτήρισε χθες τις εκλογές ίσως ακόμη πιο σημαντικές από τις προεδρικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!