Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΤΕ: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΤΕ: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΤΕ: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σχετικά με την απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) , εν μέσω εορταστικής περιόδου, τοποθετήθηκε η διοίκηση του Οργανισμού, που διευκρινίζει τα εξής:

«Η παρούσα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ορίστηκε στις 26/11. Η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 5/12. Μετά από μόλις έξι εργάσιμες ημέρες από την πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κήρυξε απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω της εορταστικής περιόδου».

Η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί την απεργία παράνομη και καταχρηστική, διότι, όπως αναφέρει, «έχει αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια τριών ολόκληρων εβδομάδων και μάλιστα μέσα στις γιορτές, ενώ «δεν προηγήθηκε πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο πριν την κήρυξή της», αλλά «μετά την προκήρυξη της απεργίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλεσε την εταιρεία σε διάλογο», οπότε «η πρόσκληση αυτή είναι προσχηματική».

Ο ΟΤΕ σημειώνει, επίσης, ότι στην πρόσκληση της εταιρείας να αναστείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την απεργία και να προσέλθει σε καλόπιστη και ουσιαστική διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ανταποκρίθηκε.

«Είναι προφανές ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είχε την πρόθεση να συζητήσει ουσιαστικά, αλλά να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στην παράνομη και καταχρηστική απεργία της. Η εταιρεία πάντα επιδιώκει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!