Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Όρμπαν απολογείται για να μην αποκλειστεί το κόμμα του από το ΕΛΚ
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Όρμπαν απολογείται για να μην αποκλειστεί το κόμμα του από το ΕΛΚ

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Όρμπαν απολογείται για να μην αποκλειστεί το κόμμα του από το ΕΛΚ

Επιστολή με την οποία απολογείται μεν για την προσβητική γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει, πλην όμως ξεκαθαρίζοντας ότι επιμένει στις πολιτικές του θέσεις απέστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στους στους συντηρητικούς Ευρωπαίους ηγέτες που κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής το οποίο έχει στην κατοχή του Reuters, ο Ορμπάν ζητά από τον επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος Βούτερ Μπέκε να επανεξετάσει την πρότασή του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ.

Συνολικά 13 κόμματα στηρίζουν την πρόταση αποπομπής του Fidesz από το ΕΛΚ. Αντίστοιχες επιστολές έχει στείλει ο Όρμπαν και στα 13 κόμματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουγγρικής κυβέρνησης.

Αιτία της πρωτοβουλίας αυτής των 13 κομμάτων είναι η εκστρατεία του Fidesz με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον ουγγρικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.

Η συζήτηση εντός του ΕΛΚ για το αν θα αποκλειστεί το Fidesz από την πολιτική ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στο θέμα της μετανάστευσης, της προστασίας της χριστιανικής κουλτούρας και για το μέλλον της Ευρώπης», αναφέρει ο Ορμπάν στην επιστολή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!