Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Όπλο λέιζερ των 60kW για τον αμερικανικό στρατό από τη Lockheed Martin
[Η Ναυτεμπορική]: Όπλο λέιζερ των 60kW για τον αμερικανικό στρατό από τη Lockheed Martin

[Η Ναυτεμπορική]: Όπλο λέιζερ των 60kW για τον αμερικανικό στρατό από τη Lockheed Martin

Κατά τις δοκιμές το λέιζερ απέδειξε την αξιοπιστία του, ενώ μάλιστα απέδειξε πως ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό από άποψης κατανάλωσης ενέργειας, διοχετεύοντας πάνω από το 43% του ηλεκτρισμού που το τροφοδοτούσε στην ακτίνα λέιζερ την οποία εξέπεμπε.

Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και επίδειξη ενός λέιζερ 60kW για τον αμερικανικό στρατό ολοκλήρωσε η Lockheed Martin.

Σε πρόσφατες δοκιμές το λέιζερ της εταιρείας παρήγε μια ενιαία ακτίνα των 58kW, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λέιζερ αυτού του τύπου. Η ομάδα της εταιρείας κάλυψε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ετοιμάζεται να στείλει το όπλο στο US Army Space and Missile Defense Command/ Army Forces Strategic Command στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

«Η παράδοση αυτού του λέιζερ αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον δρόμο για τη χρήση ενός πρακτικού οπλικού συστήματος λέιζερ» δήλωσε η Πόλα Χάρτλεϊ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. «Το ορόσημο δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τη στενή συνεργασία μεταξύ του στρατού και της Lockheed Martin- χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το σύστημα για περαιτέρω ενσωμάτωση και αξιολόγηση».

Πρόκειται για ένα λέιζερ ινών συνδυασμένης ακτίνας, κάτι που σημαίνει πως ενώνει/ συνδυάζει μεμονωμένα λέιζερ που παράγονται μέσω οπτικών ινών, για την παραγωγή μιας μεμονωμένης, ισχυρής ακτίνας λέιζερ. Αυτό επιτρέπει ένα κλιμακωτό σύστημα λέιζερ που μπορεί να γίνει πιο ισχυρό εάν προστεθούν περισσότερες υπομονάδες λέιζερ ινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!