Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ονδούρα εγκαινίασε διπλωματικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ονδούρα εγκαινίασε διπλωματικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ονδούρα εγκαινίασε διπλωματικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ

Ένα διπλωματικό γραφείο, όπως είχε ανακοινώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα, εγκαινίασε χθες η Ονδούρα στην Ιερουσαλήμ, με παρόντες τον πρόεδρο της χώρας της κεντρικής Αμερικής, τον Χουάν Ορλάντο Ερνάντες και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ερνάντες είχε δηλώσει ότι το γραφείο αυτό θα αποτελέσει «προέκταση» της πρεσβείας της Ονδούρας, που παραμένει στο Ρισόν Λεζιόν, κοντά στο Τελ Αβίβ. Χθες έγινε το πρώτο βήμα εν όψει της μετακίνησης της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, που χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του την πόλη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Ονδούρα ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του η κυβέρνησή του να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και μετέφερε στην ιερή πόλη την αμερικανική πρεσβεία τον Μάιο.

Και οι δύο κινήσεις επικρίθηκαν έντονα από τη διεθνή κοινότητα, που θεωρεί ότι το καθεστώς του Ιερουσαλήμ δεν θα έχει διευθετηθεί πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ανακηρύξει ολόκληρη την πόλη όπου βρίσκονται ιεροί τόποι τριών θρησκειών «αιώνια και αδιαίρετη» πρωτεύουσα της χώρας. Οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν η Ανατολή Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους που οραματίζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!