Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Oμόλογα: Τα βλέμματα στην Αυστρία των ρεκόρ
[Η Ναυτεμπορική]: Oμόλογα: Τα βλέμματα στην Αυστρία των ρεκόρ

[Η Ναυτεμπορική]: Oμόλογα: Τα βλέμματα στην Αυστρία των ρεκόρ

Στην Αυστρία πέφτουν σήμερα οι προβολείς της αγοράς κρατικού χρέους, καθώς η χώρα όχι μόνο προχωρά στην έκδοση ακόμη ενός ομολόγου διάρκειας ενός αιώνα, αλλά και φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο μέλος του ευρώ, που θα πουλήσει χρέος με επιτόκιο χαμηλότερου του καταθετικού της ΕΚΤ.

Με τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία να επιμένουν αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική, οι χώρες της Ευρωζώνης δανείζονται από τις αγορές με ολοένα και χαμηλότερο κόστος. Ο οργανισμός δημόσιου χρέους της Αυστρίας εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, νέο πενταετές ομόλογο, ορίζοντας το επιτόκιο όχι απλά σε αρνητικό έδαφος, αλλά στο -0,44%, την ώρα που το καταθετικό της ΕΚΤ είναι στο -0,4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters έχει ήδη αποσπάσει προσφορές ύψους 18 δισ. ευρώ από τους επενδυτές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευθεί να κλείσει το επιτίοκιο, που επιθυμεί. Είναι προφανές ότι οι επενδυτές θεωρούν λίγο πολύ δεδομένο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια εντός του έτους, αρχίζοντας από το καταθετικό, που προβλέπεται να φτάσει στο -0,5%.

Όσο για το 100ετές ομόλογο, η χώρα φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2017, όταν έγινε το πρώτο μέλος της Ευρωζώνης, που εξέδωσε τέτοιας διάρκειας τίτλο αντλώντας 3,5 δισ. ευρώ. Η απόδοση του συγκεκριμένου ομολόγου έχει ήδη υποχωρήσει κατά 100 μονάδες βάσης, κοντά στο 1,13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!