Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: «Πάρτυ» σε χαμηλούς τόνους
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: «Πάρτυ» σε χαμηλούς τόνους

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: «Πάρτυ» σε χαμηλούς τόνους

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Η αμερικανική οικονομία γιορτάζει 10 χρόνια ανάπτυξης, αλλά κανένας δεν πανηγυρίζει. Και πώς να πανηγυρίζει όταν η αγορά ομολόγων στέλνει σημάδια υποφώσκουσας ύφεσης;

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο της εκρηκτικής οικονομικής ανάπτυξης, που άρχισε τον Ιούνιο του 2009. Εάν το ανοδικό σερί συνεχιστεί και τον Ιούλιο, η Αμερική θα γράψει ιστορία, καταρρίπτοντας τον προηγούμενο κύκλο ανάπτυξης 1991-2001, τον μακροβιότερο απο το 1854. Θεωρητικά, το επίτευγμα αυτό είναι εντυπωσιακό, όμως ελάχιστοι είναι σε διάθεση να το γιορτάσουν. Και αυτό, γιατί, εν μέρει, είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να ξεδιπλώνονται οι αρνητικές επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου. Ηδη, τα πρώτα σημάδια έχουν γίνει ορατά. Ο δείκτης της Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε τον Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009. Στις 3 Ιουνίου, η απόδοση των εντόκων τριμήνου ξεπέρασε την απόδοση των 10ετών ομολόγων περισσότερο από κάθε άλλη φορά από το 2007, σε μία ισχυρή ένδειξη ότι η ύφεση υποφώσκει κάπου στον ορίζοντα. Η JPMorgan Chase & Co. βλέπει τώρα την πιθανότητα ύφεσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 στο 40% από 25% στις αρχές Μαΐου.

Πολύ πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία κινητήριος δύναμη που θα μπορούσε να κατευθύνει την ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!