Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Μία ανάσα από το 2% η απόδοση του 10ετους
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Μία ανάσα από το 2% η απόδοση του 10ετους

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Μία ανάσα από το 2% η απόδοση του 10ετους

Δύο 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές και με το βλέμμα διεθνώς στις κεντρικές τράπεζες, που ετοιμάζουν μειώσεις επιτοκίων, το ράλι των ελληνικών ομολόγων δεν έχει τέλος. Σήμερα η απόδοση του 10ετους υποχωρεί έως και το 2,03%, έχοντας καταγράψει πτώση σχεδόν 90 μονάδων βάσης μόλις τον τελευταίο μήνα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις αρχές του έτους ήταν κοντά στο 4,3% κάτι που σημαίνει ότι έχει υποχωρήσει κατά σχεδον 230 μονάδες βάσης από τότε.

Μεσολάβησαν βεβαίως δύο επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων στις αγορές, το μήνυμα ότι τα συμφωνηθέντα με τους Ευρωπαίους, έστω και με καθυστερήσεις, τηρούνται και ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενης αβεβαιότητας, εντάσεων και συγκρούσεων, που άνοιξε την όρεξη για κρατικό χρέος και πόσο μάλλον για ομόλογα που προσφέρουν λίγο καλύτερες αποδόσεις από τις μηδενικές ή και αρνητικές των ισχυρών του ευρώ.

Τη μεγάλη ώθηση όμως έδωσε η προκήρυξη των πρόωρων γενικών εκλογών το βράδυ των Ευρωεκλογών και η προσδοκία ότι από την κάλπη της 7ης Ιουλίου θα προκύψει μία κυβέρνηση που θα πετύχει να δώσει ώθηση σε επενδύσεις και ανάπτυξη.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη σήμερα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς μειώθηκε αρχικά έως και το 1,576% (πτώση 50 μονάδων σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας). Προς το μεσημέρι ωστόσο τα ιταλικά ομόλογα έχασαν τα κέρδη τους και η απόδοση του δεκαετούς ανήλθε στο 1,61%, ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!