Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Κοντά στο μηδέν η απόδοση των γερμανικών, πάνω από το 4% των ελληνικών
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Κοντά στο μηδέν η απόδοση των γερμανικών, πάνω από το 4% των ελληνικών

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Κοντά στο μηδέν η απόδοση των γερμανικών, πάνω από το 4% των ελληνικών

Ολοταχώς προς το μηδέν οδεύουν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, καθώς συνιστούν το απόλυτο καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους εντεινόμενων ανησυχιών και αβεβαιότητας. Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των ελληνικών κινούνται ανοδικά.

Στην περίπτωση της Γερμανίας- και αρκετών ακόμη μεγάλων και δη δημοσιονομικά πειθαρχημένων οικονομιών- έχουμε το παράδοξο όσο πιο ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την πορεία τους τόσο περισσότερο να υποχωρεί το κόστος δανεισμού τους στις αγορές. Όλα δείχνουν πως τελικά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία παγιδεύτηκε σε τεχνική ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την αισθητή υποβάθμιση των προβλέψεων της Κομισιόν για την πορεία της Ευρωζώνης συνολικά ανοίγουν την «όρεξη» των επενδυτών για ομόλογα διεθνώς .

Στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας από την άλλη, αν και αυτό μεταφράστηκε σε ισχυρή ζήτηση στις πρόσφατες δημοπρασίες χρέους, δεν μπορεί να αποτυπωθεί στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων, αφού τα γερμανικά συνιστούν πολύ πιο ελκυστική επιλογή.

Έτσι σήμερα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς καταγράφει πτώση 5,22% στο 0,1%- επίπεδα που είχε να συναντήσει από το φθινόπωρο του 2016. Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς είναι στο 2,92%, ενώ του ελληνικού υπερβαίνει και πάλι ελαφρά το όριο του 4%, στο 4,02%, με άνοδο 0,47% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!