Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε υψηλά εξαμήνου η απόδοση του Bund
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε υψηλά εξαμήνου η απόδοση του Bund

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε υψηλά εξαμήνου η απόδοση του Bund

Σε νέα υψηλά έξι μηνών ανήλθαν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, καθώς η Σουηδία έβαλε σήμερα τέλος στην πενταετία αρνητικών επιτοκίων, σε μια κίνηση που ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας(Riksbank) αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, επαναφέροντάς το στο μηδέν. Η κεντρική τράπεζα άσκησε αυστηρότερη νομισματική πολιτική παρά την επιβράδυνση της σουηδικής οικονομίας και την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τα επιτόκια παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα σε Ευρωζώνη, Ιαπωνία, Δανία, Ελβετία και Ουγγαρία.

Μετά την κίνηση της Riksbank, οι αγορές περιόρισαν τα στοιχήματα για περαιτέρω μειώσεις στο κόστος δανεισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει έλθει η ώρα για τη συνδρομή των κυβερνήσεων με αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης αντέδρασε με απότομη άνοδο των αποδόσεων. Η απόδοση του γερμανικο 10ετούς σημείωσε νέο υψηλό εξαμήνου, στο -0,208%, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό της Παρασκευής μετά τη συντριπτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές.

Αυξημένο το κόστος δανεισμού και στην περιφέρεια, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς να κάνει άλμα οκτώ μονάδων βάσης, στο 1,416%. Σημαντική και η κίνηση στο ελληνικό δεκαετές, με την απόδοση να διευρύνεται στο 1,36% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να ανοίγει στις 162 από 157 μονάδες βάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!