Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε επιφυλακή οι αγορές ενόψει Fed – Παρέμειναν χαμηλά οι αποδόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε επιφυλακή οι αγορές ενόψει Fed – Παρέμειναν χαμηλά οι αποδόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε επιφυλακή οι αγορές ενόψει Fed – Παρέμειναν χαμηλά οι αποδόσεις

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Την εικόνα του τελευταίου διαστήματος παρουσίασε και σήμερα η αγορά των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης με τις αποδόσεις τους να αποκλιμακώνονται, στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας κατά την οποία οι αγορές και οι επενδυτές είναι συντονισμένοι στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινάει σήμερα, αλλά και στο νέο διήμερο γύρο εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας που ξεκινάει επίσης σήμερα στη Σανγκάη.

Οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύριο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από το τωρινό επίπεδο της ζώνης 2,25% – 2,50%, ενώ η διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα ή μία πιο επιθετική μείωση θα εκληφθεί ως μεγάλη έκπληξη (ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως ζητήσει η Fed να αναλάβει δράση και να μειώσει δραστικά τα επιτόκια).

Στην ΗΔΑΤ για τα δεδομένα της εποχής καταγράφηκε ένας ικανοποιητικός όγκος συναλλαγών στα 34 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου που ήταν και ο τίτλος που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα με 14 εκατ. ευρώ, υποχώρησε ελαφρώς στο 2,03%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διαμορφώνεται στις 247 μονάδες βάσης.

Στο 0,69% η απόδοση του τίτλου με λήξη το 2022, στο 1,04% αυτού με λήξη το 2024, στο 1,66% διαμορφώθηκε η απόδοση του καινούργιου 7ετούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!