Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Η ελληνική αγορά σταθεροποιείται
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Η ελληνική αγορά σταθεροποιείται

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Η ελληνική αγορά σταθεροποιείται

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Σε νέα χαμηλά βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, σε μία συνεδρίαση η οποία κατάφερε, μετά από διακυμάνσεις, να σταθεροποιηθεί. Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, οι αποδόσεις σημείωσαν άνοδο, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απογοήτευσε όσους περίμεναν πιο δυναμικούς τόνους όσον αφορά στις νύξεις της για μείωση των επιτοκίων και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία δεν ήταν και τόσο αρνητικά.

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού αντέδρασε θετικά στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, σταθεροποιούμενη στο τέλος της συνεδρίασης στο 2,90% με το spread στις 313 μονάδες βάσης. Προς στιγμή, όμως, η απόδοση διολίσθησε στο 2,88%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, μία ανάσα χαμηλότερα από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό του 2,89% που είχε αγγίξει στις 31 Μαίου. Traders ανέφεραν ότι με την χθεσινή συνεδρίαση κατοχυρώθηκαν οι αλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας μπαίνοντας πλέον σε «νέα εδάφη».

Ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ, που έφθασε τα 95 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 48 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές με 12 εκατ.ευρώ. Στο πενταετές με λήξη το 2024, η απόδοση υποχώρησε στο νέο χαμηλό του 1,70%, ενώ στο επταετές με λήξη το 2025 στο 2,04%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!