Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Τι έφερε την βουτιά στις αποδόσεις της Ευρωζώνης
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Τι έφερε την βουτιά στις αποδόσεις της Ευρωζώνης

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Τι έφερε την βουτιά στις αποδόσεις της Ευρωζώνης

Η τελευταία εβδομάδα είδε το κόστος δανεισμού αρκετών χωρών της Ευρωζώνης να μειώνεται εκ νέου αισθητά, στον απόηχο ζοφερών στοιχείων για την οικονομία, αλλά και εν μέσω εντεινόμενης πολιτική αβεβαιότητας σε Βρετανία και ΗΠΑ, όπως και συγκρούσεων στο εσωτερικό της ΕΚΤ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της εβδομάδας ήταν τα κρατικά ομόλογα Γαλλίας και Ισπανίας, με την απόδοση των 10ετών τίτλων να καταγράφει πτώση 7 και 12 μονάδες βάσης αντίστοιχα σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Σήμρεα η απόδοση του γαλλικού δεαετούς είναι στο -0,28% και του ισπανικού πολύ κοντά στο απόλυτο μηδέν, στο 0,13%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς παραμένει εν πολλοίς σταθερή στο -0,59% και του ιταλικού κολλημένη στο 0,84%. Την ανιούσα ακολουθούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αν και παραμένουν αισθητά κάτω από το 1,5%. Το επιτόκιο του 10ετους είναι σήμερα στην ΗΔΑΤ στο 1,36%, αυξημένο κατά δύο μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και στους κόλπους της ΕΚΤ, όπου επικρατεί αναβρασμός μετά την αιφνίδια παραίτηση της Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, οι οποία έφερε στο προσκήνιο τις μεγάλες αντιδράσεις κατά της απόφασης για επαναφορά του QE.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η όρεξη για κρατικό χρέος παραμένει αυξημένη και αυτό είναι κάτι που το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!