Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε ατέρμονο ράλι Ελλάδα και Ιταλία
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε ατέρμονο ράλι Ελλάδα και Ιταλία

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σε ατέρμονο ράλι Ελλάδα και Ιταλία

Της Εφης Τριήρη

[email protected]

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το ράλι στις τιμές των ελληνικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις τους να σπάνε το ένα φράγμα μετά το άλλο, στον απόηχο μίας σειράς θετικών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων. Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε αυτές τις δύο αγορές, σε μία προσπάθεια αναζήτησης κερδών, μέσα στο σημερινό περιβάλλον των ολοένα και περισσότερων αρνητικών αποδόσεων, που τείνει να καταστεί η νέα νόρμα.

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετούς άγγιξε ιστορικό χαμηλό στο 1,55%, με το spread έναντι του γερμανικού στις 228 μονάδες βάσης και με ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ, που έφθασε τα 67 εκατ. ευρώ. Από την αρχή της εβδομάδας έως σήμερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού έχει αποκλιμακωθεί περίπου 40 μονάδες βάσης, τη στιγμή που μόλις πριν από έναν χρόνο κυμαινόταν πάνω από το 4%.

Η έκθεση του οίκου Moody’s έδωσε νέο έναυσμα στην αγορά, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για ολοκληρωτική άρση των capital controls στην αρχή της εβδομάδας, που πυροδότησε και το ξέφρενο ράλι των τιμών. Ο οίκος εκτιμά ότι η άρση των capital controls είναι θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών, καθώς αναμένεται να ενισχύσει τις καταθέσεις και τις επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!