Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΘ: Κόντρα εργαζομένων – διοίκησης
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΘ: Κόντρα εργαζομένων – διοίκησης

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΘ: Κόντρα εργαζομένων – διοίκησης

Από την έντυπη έκδοση

Για καθυστερήσεις στην έναρξη των διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελλείψεις προσωπικού και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΛΘ οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ Α.Ε. και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) Φανή Γουργούρηκα έκανε λόγο για πολύμηνες καθυστερήσεις στη διαδικασία διαπραγμάτευσης διοίκησης-εργαζομένων για τον γενικό κανονισμού προσωπικού και τη ΣΣΕ. «Προφανώς θεωρούμε ότι υπάρχει μια τακτική πίσω από αυτές τις καθυστερήσεις. Αλλά εμείς διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι να καμφθούν και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις» συμπλήρωσε.

Ως προς την ανεπάρκεια προσωπικού, οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν το παράδειγμα του χώρου εναπόθεσης των εγχώριων προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων. Όπως ανέφεραν, παρότι έχουν γίνει επενδύσεις για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, εκτιμάται ότι απαιτούνται προσλήψεις τουλάχιστον άλλων 25 χειριστών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ως καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέτρεξε κανένας πραγματικός λόγος που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λύση / διακοπή της σύμβασης και έκαναν λόγο για «αυταρχικές συμπεριφορές» του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη.

Η απάντηση

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, κύκλοι της ΟΛΘ ΑΕ σχολίασαν ότι η διοίκηση ξεκινά άμεσα τις συζητήσεις με τα Σωματεία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!