Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ολοκληρώθηκε το ΕΣΕΠ – Ν. Δένδιας: Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια
[Η Ναυτεμπορική]: Ολοκληρώθηκε το ΕΣΕΠ – Ν. Δένδιας: Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια

[Η Ναυτεμπορική]: Ολοκληρώθηκε το ΕΣΕΠ – Ν. Δένδιας: Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να ενημερώνει τα κόμματα για το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας ανέφερε πως διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ. «Είχα την ευκαιρία σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Αυτό είναι το δυνατότερο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας μας», υπογράμμισε περαιτέρω ο υπουργός Εξωτερικών.

Απευθυνόμενος στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Δένδιας διαμήνυσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία και επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή της χώρας στην ενεργητική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την άσκηση πίεσης, αλλά και ταυτόχρονα με συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!