Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία: Δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Ρούτε οι περιφερειακές εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία: Δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Ρούτε οι περιφερειακές εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία: Δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Ρούτε οι περιφερειακές εκλογές

Στις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές καλούνται σήμερα οι Ολλανδοί. Οι εκλογές αυτές έχουν έχουν πάρει τη μορφή δημοψηφίσματος για την πολιτική του κεντρώου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του οποίου σημαδεύτηκε από την αιματηρή επίθεση σε τραμ της Ουτρέχτης.

Η επίθεση, κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το κίνητρο της τρομοκρατίας, ώθησε τα δεξιά κόμματα να φέρουν το θέμα της μετανάστευσης στο προσκήνιο των τελευταίων συζητήσεων της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση αυτή είναι ο 37χρονος Γκογκμέν Τανίας, ένας άνδρας που έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ενώ το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση εξετάζεται «σοβαρά» από τις ολλανδικές αρχές.

Τις εκλογές θα παρακολουθήσουν και οι άλλες χώρες της Ε.Ε., καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές του Μαΐου στις οποίες φαίνεται να σημειώνουν άνοδο τα λαϊκιστικά, ακροδεξιά κόμματα.

Μία ημέρα μετά την επίθεση στην Ουτρέχτη όλα τα πολιτικά κόμματα σταμάτησαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες για τις περιφερειακές εκλογές, στις οποίες εκλέγονται τα μέλη της Γερουσίας, της άνω βουλής της Ολλανδίας.

Εξαίρεση αποτέλεσε το ευρωσκεπικιστικό, λαϊκιστικό κόμμα Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FVD) του Τιερί Μποντέτ, ο οποίος συνέχισε τις προεκλογικές του εμφανίσεις με μια συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρα στο Σεβενίνγκεν, μια συνοικία της Χάγης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής ο 36χρονος Μποντέτ δεν δίστασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση του Ρούτε για την «αφελή» μεταναστευτική της πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!