Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δάδα εμπνευσμένη από το άνθος της κερασιάς
[Η Ναυτεμπορική]: Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δάδα εμπνευσμένη από το άνθος της κερασιάς

[Η Ναυτεμπορική]: Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δάδα εμπνευσμένη από το άνθος της κερασιάς

Έναν χρόνο πριν το άναμα της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα (20/03) η δάδα που σχεδιάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο δημιουργός της, Τοκουγίν Γιοσιόκα, εμπνεύστηκε το σχεδιασμό της από το ροζ άνθος της κερασιάς που ανθεί την άνοιξη σε πολλές περιοχές της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου και σχεδιάστηκε με τη βοήθεια παιδιών από τις περιοχές που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές από το σεισμό του 2011 και το τσουνάμι.

Όπως παραδέχθηκε ο Γιοσιόκα, εμπνεύστηκε από τα πέντε πέταλα του άνθους της κερασιάς, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους, μετά από επίσκεψη σε ένα δημοτικό σχολείο στη Φουκουσίμα.

«Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από την ισχυρή έκφραση που είχαν τα άνθη της κερασιάς, τα οποία σχεδίασαν παιδιά της περιοχής. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να προχωρήσουν μπροστά. Ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο» δήλωσε ο Γιοσιόκα στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια της δάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

Η δάδα ζυγίζει 1.2 κιλά και είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, το 30% του οποίου έχει ανακυκλωθεί από τις προσωρινές κατοικίες που κατασκευάστηκαν μετά τον σεισμό του 2011.

Το θέμα των Αγώνων του Τόκιο είναι η ανοικοδόμηση από την καταστροφή του 2011 και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου του επόμενου έτους από την επαρχία Μιγιάγκι, μια ακόμη περιοχή που υπέστη μεγάλες ζημιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!