Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Το ΣΑ καλεί Ρωσία και Τουρκία να σταματήσουν την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Το ΣΑ καλεί Ρωσία και Τουρκία να σταματήσουν την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Το ΣΑ καλεί Ρωσία και Τουρκία να σταματήσουν την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ

Έκκληση να «σταθεροποιήσουν» την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Ρωσίας, όπου εκτυλίσσεται «μια ανθρωπιστική καταστροφή», σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους του οργανισμού, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε χθες Τρίτη από τη Ρωσία και την Τουρκία.

«Ανησυχώ βαθιά από την επιδείνωση των συγκρούσεων στην Ιντλίμπ», υπογράμμισε ο Γκουτέρες στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους. «Καλώ κυρίως τις εγγυήτριες δυνάμεις της διαδικασίας της Αστάνα, και κυρίως την Τουρκία και τη Ρωσία που υπέγραψαν τη συμφωνία αποκλιμάκωσης για την Ιντλίμπ τον Σεπτέμβριο του 2018 να σταθεροποιήσουν χωρίς καθυστέρηση την κατάσταση», πρόσθεσε.

Έπειτα από αίτημα του Βελγίου, της Γερμανίας, του Κουβέιτ και των ΗΠΑ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε χθες το απόγευμα, μια συνεδρίαση που προστέθηκε βιαστικά στο πρόγραμμα προκειμένου να συζητηθεί η Ιντλίμπ. Πολλοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι στόχος είναι «να προσελκύσουμε ξανά την προσοχή» στην επαρχία και να διατηρήσουμε την πίεση στη Ρωσία και τη Συρία ώστε να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων.

«Αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή η οποία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ. Η ομόλογός του για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι Ντι Κάρλο έκανε επίσης λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή».

Ήδη από τον Μάιο αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξέφραζαν την ανησυχία τους για την κατάσταση σε αυτή την επαρχία της Συρίας στη διάρκεια διάφορων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!