Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα οφέλη από τη βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία
[Η Ναυτεμπορική]: Τα οφέλη από τη βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία

[Η Ναυτεμπορική]: Τα οφέλη από τη βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr/polites/aitisi-rythmisis-ofeilon) η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και οι οφειλέτες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στην αρχικά νομοθετηθείσα ρύθμιση των 120 δόσεων (του ν. 4611/2019) και επιθυμούν να επαναρρυθμίσουν τις οφειλές τους με τους ευνοϊκότερους όρους που νομοθετήθηκαν πρόσφατα βάσει του ν. 4621/2019.

Ειδικότερα, μέσω της νέας αυτής πλατφόρμας, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι ήδη, από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, εντάχθηκαν στην αρχική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση (των άρθρων 98-109 του ν. 4611/2019) και απέκτησαν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις, μπορούν πλέον να επανέλθουν υποβάλλοντας αιτήσεις για υπαγωγή στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις τροποποιήσεις που επέφεραν οι διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 4621/2019, ώστε ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων να γίνει ακόμη μεγαλύτερος και τα ποσά των δόσεων να μειωθούν αισθητά.

Χαμηλότερες δόσεις
Η «Ν» παρουσιάζει αναλυτικούς πίνακες παραδειγμάτων από τους οποίους φαίνονται ενδεικτικά οι περιπτώσεις εκείνες οφειλετών οι οποίοι μπορούν να επαναρρυθμίσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες και χαμηλότερου ύψους μηνιαίες δόσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τους αναλυτικούς πίνακες που παρατίθενται, η νέα ρύθμιση επιτρέπει σε φορολογούμενους με χαμηλά και με μεσαία εισοδήματα την εξόφληση μικρού και μετρίου ύψους οφειλών τους προς την εφορία σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις έως και 50% και σε μειωμένα ποσά έως και 34% σε σύγκριση με την αρχική ρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!