Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων την Τετάρτη
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων την Τετάρτη

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων την Τετάρτη

Για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ορίστηκε η νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 3 Απριλίου 2020.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Σύμφωνα νμε τον ΟΔΔΗΧ, η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., με βάση τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος της, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price), μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Και διάθεση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων σε φυσικά πρόσωπα

Στο μεταξύ, επίσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!