Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην πρόταση του master plan του ΟΛΠ για τον νέο μώλο Δραπετσώνας
[Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην πρόταση του master plan του ΟΛΠ για τον νέο μώλο Δραπετσώνας

[Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην πρόταση του master plan του ΟΛΠ για τον νέο μώλο Δραπετσώνας

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Με επιστολή του προς τον κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, για το νέο Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε., ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) εκφράζει την διαφωνία του για την απόφαση μετατροπής του νέου μώλου Δραπετσώνας σε τερματικό σταθμό αυτοκινήτων.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμε Κύριε Γενικέ, Σας ευχαριστούμε για την αριθ. πρωτ. 3121.6/70381/2019/27-9-2019 πρόσκληση για τη συμμετοχή μας στην συνεδρίαση της ΕΣΑΛ που αφορά στο MASTER PLAN ΟΛΠ ΑΕ. Όπως σας ενημερώσαμε με την αριθ. πρωτ. Φ 08.2/356/24.9.2019 επιστολή μας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προβληματίζονται ιδιαίτερα για την απόφαση μετατροπής του νέου μώλου Δραπετσώνας σε τερματικό σταθμό αυτοκινήτων. Η προτεινόμενη αλλαγή χρήσης θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ελλιμενισμού των πλοίων μας για την εκτέλεση επισκευών και μετασκευών. Ακόμα και η αλλαγή χρήσης σε Car Terminal για περιορισμένο χώρο δεν λύνει το πρόβλημα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να προξενηθούν ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω και με την βεβαιότητα ότι τόσο τα μέλη της επιτροπής σας, όσο και η ΟΛΠ ΑΕ, κατανοούν τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις μας, παρακαλούμε για την επανεξέταση της προτεινόμενης αλλαγής χρήσης.

»Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την ανάγκη για την σταδιακή εφαρμογή του κώδικα ISPS για όλους τους προορισμούς και για το σύνολο του επιβατικού λιμένα. Τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να μελετηθούν και να προγραμματιστούν έγκαιρα και να λαμβάνονται πάντα υπόψη στις εξελίξεις και στην υλοποίηση του Master plan.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!