Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» Ν.Δ. σε Καλογήρου για αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης
[Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» Ν.Δ. σε Καλογήρου για αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

[Η Ναυτεμπορική]: «Όχι» Ν.Δ. σε Καλογήρου για αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» στην οποία η Νέα Δημοκρατία «δεν είναι δυνατόν να συναινέσει» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, στην απάντησή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου, που ζήτησε τη συναίνεσή της σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης .

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο αρμόδιος τομεάρχης της, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει πως και ο ίδιος ο κ. Καλογήρου συνομολογεί πως η διαδικασία πλήρωσης θέσεων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών «εγείρει πολιτικό ζήτημα».

«Γνωρίζετε άλλωστε ότι την άποψη αυτή έχουν ήδη διατυπώσει δημοσίως διακεκριμένοι συνταγματολόγοι και καθηγητές Νομικής, χαρακτηρίζοντας “προκλητική περιφρόνηση του Συντάγματος ως προς το πνεύμα και το γράμμα του” τον διορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων από μια κυβέρνηση η οποία, προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές, επί της ουσίας έχει ήδη παραιτηθεί» υπογραμμίζει ο τομεάρχης της Ν.Δ.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση «θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη. Αντισυνταγματική γιατί μια κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου μπορεί να προβαίνει μόνον σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών. Και παράνομη διότι ο νόμος 2190/94 ρητά απαγορεύει, κατά την προεκλογική περίοδο, οποιονδήποτε διορισμό σε θέση δημοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού, πολλώ δε μάλλον στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!