Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: O-Wind Turbine: Πανκατευθυντική ανεμοτουρμπίνα κέρδισε το διεθνές βραβείο James Dyson
[Η Ναυτεμπορική]: O-Wind Turbine: Πανκατευθυντική ανεμοτουρμπίνα κέρδισε το διεθνές βραβείο James Dyson

[Η Ναυτεμπορική]: O-Wind Turbine: Πανκατευθυντική ανεμοτουρμπίνα κέρδισε το διεθνές βραβείο James Dyson

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι Νίκολας Ορελάνα, 36 ετών, και Γιασίν Νουράνι, 24 ετών, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Lancaster University, κατέκτησαν την πρώτη θέση χάρη στην O-Wind Turbine, η οποία είναι η πρώτη που μπορεί να εκμεταλλεύεται τόσο οριζόντιους όσο και κάθετους ανέμους χωρίς να απαιτείται να την κατευθύνουν.

Μία περιστρεφόμενη, πανκατευθυντική ανεμοτουρμπίνα, που μπορεί να «πιάνει» ανέμους οι οποίοι φυσούν προς όλες τις κατευθύνσεις κι εκτιμάται πως θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην παραγωγή ηλεκτρισμού στις πόλεις, κέρδισε το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού James Dyson, που συνοδεύεται από έπαθλο 30.000 λιρών.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι Νίκολας Ορελάνα, 36 ετών, και Γιασίν Νουράνι, 24 ετών, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Lancaster University, κατέκτησαν την πρώτη θέση, χάρη στην O-Wind Turbine, η οποία είναι η πρώτη που μπορεί να εκμεταλλεύεται τόσο οριζόντιους, όσο και κάθετους ανέμους χωρίς να απαιτείται να την κατευθύνουν. Οι συμβατικές ανεμοτουρμπίνες εκμεταλλεύονται τους ανέμους που φυσούν προς μόνο μια κατεύθυνση και δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές για χρήση σε μεγάλες πόλεις, όπου η παρουσία ψηλών κτηρίων καθιστά τους ανέμους απρόβλεπτους.

Η O-Wind Turbine είναι μια σφαίρα 25 εκατοστών με οπές. Είναι εγκατεστημένη σε σταθερό άξονα και περιστρέφεται όταν τη χτυπά ο άνεμος από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Όταν ο άνεμος κάνει τη συσκευή να στρίβει, μια γεννήτρια στο εσωτερικό μετατρέπει την ενέργεια του ανέμου σε ηλεκτρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!