Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντράγκι: Αντιμέτωπος με τους «εφιάλτες» του ευρώ στην παραμυθένια Σίντρα
[Η Ναυτεμπορική]: Ντράγκι: Αντιμέτωπος με τους «εφιάλτες» του ευρώ στην παραμυθένια Σίντρα

[Η Ναυτεμπορική]: Ντράγκι: Αντιμέτωπος με τους «εφιάλτες» του ευρώ στην παραμυθένια Σίντρα

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Σίντραγια έναν απολογισμό των δύο δεκαετιών ζωής του ευρώ. Στο παραμυθένιο σκηνικό της πορτογαλικής πόλης θα κληθούν επίσης να αντιμετωπίσουν τους σημερινούς «εφιάλτες» του ευρώ και να εξηγήσουν πώς θα θωρακίσουν το μέλλον του σε έναν κόσμο εμπορικών- νομισματικών πολέμων και γεωπολιτικών εντάσεων. Το συνέδριο της ΕΚΤ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, την ώρα που η Fed θα αποφασίζει εάν θα μείωσει τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ έχοντας διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από την περίοδο της κρίσης, σήμερα δεν έχει τόσα περιθώρια ελιγμών όσα η αμερικανική κεντρική τράπεζα. Ωστόσο δηλώνει και πάλι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί και δεν αποκλείει ούτε επιστροφή στην ποσοτική χαλάρωση ούτε νέα μείωση επιτοκίων. Και πάλι όμως ο Μάριο Ντράγκι, καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας του, θα πρέπει να πείσει ότι τα εργαλεία αυτά είναι αρκετά.

Στο συνέδριο της Σίντρα θα δώσει το «παρών» και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου η θητεία εκπνέει, όπως και του Ντράγκι, στις 31 Οκτωβρίου. Η κούρσα διαδοχής των δύο ανδρών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη αφού θεωρείται δύσκολο να καλυφθούν δύο τόσο σημαντικές θέσεις από εκπροσώπους της ίδιας χώρας.

Ο Ντράγκι είχε χρησιμοποιήσει το βήμα του Συνεδρίου της Σίντρα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στείλει μηνύματα στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!