Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Nτράγκι: Αγορές ενεργητικού και μειώσεις επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δεν ανακάμψει
[Η Ναυτεμπορική]: Nτράγκι: Αγορές ενεργητικού και μειώσεις επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δεν ανακάμψει

[Η Ναυτεμπορική]: Nτράγκι: Αγορές ενεργητικού και μειώσεις επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δεν ανακάμψει

Aκόμη ένα ξεκάθαρο σήμα στην αγορά ότι είναι έτοιμος να κάνει «ό,τι χρειαστεί» έστειλε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από την Σίντρα της Πορτογαλίας. Η ΕΚΤ θα χαλαρώσει την νομισματική πολιτική ξανά, πιθανότατα με νέες μειώσεις επιτοκίων ή αγορές ενεργητικού, εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει κοντά στο στόχο του 2%, ξεκαθάρισε ο Ιταλός τραπεζίτης.

«Εν απουσία βελτίωσης τέτοιας που να σηματοδοτεί βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο, θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα τόνωσης» υπογράμμισε. Εξήγησε δε πως για να μπορεί ο πληθωρισμός να είναι στο στόχο μεσοπρόθεσμα, πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι και πάνω από αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ «υπάρχουν αξιοσημείωτα περιθώρια για περισσότερες αγορές ενεργητικού», ενώ «περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων και μέτρα που θα αντισταθμίζουν τις όποιες παρενέργειες, παραμένουν μέρος των εργαλείων της κεντρικής τράπεζας».

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την ευελιξία εντός των ορίων της εντολής μας για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και θα απαντήσουμε στις όποιες προκλήσεις για την σταθερότητα των τιμών» διαβεβαίωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!