Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντονμέζ: Προχωρά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ντονμέζ: Προχωρά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ντονμέζ: Προχωρά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντονμέζ ανέφερε πως η Τουρκία έχει ως στόχο να χτίσει τρεις πυρηνικούς σταθμούς.

Λεπτομέρειες για το σχέδιο των πυρηνικών εργοστασίων της Τουρκίας έδωσε ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντονμέζ ανέφερε πως η Τουρκία έχει ως στόχο να χτίσει τρεις πυρηνικούς σταθμούς.

«Στόχος μας το Άκκουγιου να έχει λειτουργήσει το 2023. Στη Σινώπη έχουμε τη συνεργασία μας με τους Ιάπωνες. Και με τους Κινέζους έχουμε ένα σχέδιο στη Θράκη. H διαδικασία ανάπτυξης του πυρηνικού μας προγράμματος συνεχίζεται και όσο υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα προχωράμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Άκκουγιου θα είναι το πρώτο πυρηνικό εργόστασιο της Τουρκίας το οποίο κατασκευάζεται από την ρωσική Rosatom μια επένδυση που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. To δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη βόρεια Τουρκία και θα είναι συνεργασία Ιαπωνικής και Γαλλικής κοινοπραξίας.

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην νοτιονατολική Μεσόγειο και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνει κανείς στις δικές μας εργασίες, στις εργασίες μας στις δικές μας περιοχές.Για τις δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα να πω πως δεν θέλουμε τετελεσμένα και δεν επιθυμούμε ένταση. Εμείς θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας στη δική μας περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!