Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: B. Nτομπρόβσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν στο θέμα του αφορολόγητου
[Η Ναυτεμπορική]: B. Nτομπρόβσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν στο θέμα του αφορολόγητου

[Η Ναυτεμπορική]: B. Nτομπρόβσκις: Ανοιχτή η Κομισιόν στο θέμα του αφορολόγητου

Aντιπαραγωγική μια συζήτηση για τα πλεονάσματα. Θα πρέπει να αποφύγετε δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω εκλογών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μειωθεί τελικά το αφορολόγητο όριο το 2020 αφήνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αν και ξεκαθαρίζει πως αυτό προϋποθέτει να υπάρξει έξτρα δημοσιονομικός χώρος, πέραν των στόχων, που έχουν συμφωνηθεί. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δίνει αντιθέτως τέλος στα σενάρια για μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, όπως είχε κάνει πρόσφατα και ο πρόεδρος του Eurogroup, Mάριο Σεντένο. Αναφορικά με το θέμα της πρώρης αποπληρωμής δανείων του ΔΝΤ, σημειώνει πως η Κομισιόν στηρίζει την απόφαση.

Σε συνέντευξή του στο Euro2day o κ. Ντομπρόβσκις ερωτηθείς για τη δέσμευση για το αφορολόγητο όριο, αναφέρει πως πρόκειται για ένα από τα προνομοθετημένα μέτρα, για τα οποία υπάρχει γενικά η λογική πως μπορούν να συζητηθούν εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν των στόχων. «Όπως θυμάστε, το ίδιο συνέβη και με τις περικοπές των συντάξεων» λέει και προσθέτει ότι . «η Κομισιόν είναι ανοικτή και εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση τότε θα το υποστηρίξουμε». Για τις Βρυξέλλες, όπως τονίζει, το μεγάλο ζητούμενο είναι να τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι και μετά να εξετάζεται το πώς μπορούν να δαπανηθούν τα πρόσθετα έσοδα.

Όσον αφορά ωστόσο στη συζήτηση περί διαπραγμάτευσης για πιο χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα δεν αφήνει περιθώρια. «Χρειάστηκε πολύς χρόνος να συμφωνήσουμε σε αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα και στη δημοσιονομική πορεία: Για πόσο καιρό θα είναι το 3,5% και πότε θα μειωθεί σταδιακά στο 2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!