Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα

Ερωτηθείς κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος σχετικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών.

Την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος σχετικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup απαντά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Σημειώνει πάντως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.

Σε ερώτηση για το χρέος, αφού αναφέρει ότι αποτελείται από το ύψος του ποσού, τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν και τη διάρκεια αποπληρωμής, σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού των δανείων, αλλά, από την άλλη μεριά, έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!