Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Πιθανώς το Eurogroup θα απορρίψει το σχέδιο για Ευρωπαίο ΥΠΟΙΚ
[Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Πιθανώς το Eurogroup θα απορρίψει το σχέδιο για Ευρωπαίο ΥΠΟΙΚ

[Η Ναυτεμπορική]: Ντέισελμπλουμ: Πιθανώς το Eurogroup θα απορρίψει το σχέδιο για Ευρωπαίο ΥΠΟΙΚ

Την εκτίμηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να απορρίψουν την πρόταση της Κομισιόν να δημιουργηθεί μια θέση υπουργού Οικονομικών της Ε.Ε. εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Με βάση την πρόταση της Κομισιόν, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα συνδυάζει τους ρόλους του επιτρόπου και του προέδρου του Eurogroup και θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα στο τέλος του 2019.

«Πιστεύω πως το Eurogroup θα επιμείνει να έχει τον δικό του πρόεδρο», δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας την ιδέα της διπλής ιδιότητας.

«Υπάρχει έντονα το αίσθημα στο Eurogroup ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διάκριση ανάμεσα στον ρόλο του Eurogroup, που είναι μια ομάδα υποιυργών, και τον ρόλο της Κομισιόν, η οποία είναι ο φύλακας των συνθηκών», πρόσθεσε.

Ο Ντέισελμπλουμ πρόσθεσε πως οι ιδέες της Επιτροπής για τον νέο ρόλο είναι «πολύ ευρείες και επίσης εξακολουθούν να είναι πολύ αόριστες».

Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο νέος υπουργός «θα είναι υπεύθυνος για να προσδιορίζει την κατάλληλη δημοσιονομική πολιτική για την περιοχή του ευρώ ως σύνολο». Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup διερωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ε.Ε. παίρνει τον έλεγχο εθνικών προϋπολογισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!