Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντάρβας – Ινστιτούτο Bruegel: Τεράστιο κενό επενδύσεων στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ντάρβας – Ινστιτούτο Bruegel: Τεράστιο κενό επενδύσεων στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ντάρβας – Ινστιτούτο Bruegel: Τεράστιο κενό επενδύσεων στην Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία περιορίστηκε στα χρόνια της κρίσης κατά ¼, συνεπώς, η σημερινή ανάπτυξη της τάξης του 2% είναι εύλογη ως μια αυτόματη εξέλιξη μετά από τέτοια συρρίκνωση. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες σε έναν βαθμό βοήθησαν, τόνισε ο Ζολτ Ντάρβας, επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel.

Με ώθηση και από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που έχει μειώσει σημαντικά το κόστος εξυπηρέτησης, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η δυνατότητα πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς μικρές και μεσοπρόθεσμες εκδόσεις, θα είναι εφικτές, ανέφερε ο κ. Ντάρβας στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Όμως για την περίοδο μετά από 4-5 χρόνια, υπάρχουν πολύ μεγάλα ρίσκα, προειδοποίησε.

Ο κ. Ντάρβας αναφέρθηκε και στο τεράστιο κενό επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς ανέρχονται μόλις στο 11% αντί αντίστοιχου ποσοστού 20% στην Ευρωζώνη, ενώ το 2018 υπήρξε μεγάλη μείωση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Ινστιτούτου Bruegel, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Κομισιόν για αύξηση 10% το 2019, αυτό δεν θα καλύψει τη μείωση του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Ντάρβας έκανε παράλληλα λόγο και για προβληματικό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο λειτουργεί και ως αντικίνητρο για τις επενδύσεις. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως σοβαρό ζήτημα με το δημογραφικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!