Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Σασόλι: Απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία
[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Σασόλι: Απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία

[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Σασόλι: Απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Την καταδίκη του σχετικά με τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε «οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν με θυμό τα γεγονότα. Ο κουρδικός λαός της βορειοανατολικής Συρίας, ο οποίος πολέμησε γενναία εναντίον των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους, δέχεται τώρα επίθεση από μια χώρα του ΝΑΤΟ».

«Εμείς κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα καταδικάζουμε τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. Αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής στο σύνολό της, προκαλεί περαιτέρω πόνο στους ανθρώπους που έχουν ήδη πληγεί από τον πόλεμο και παρεμποδίζει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Παράλληλα, χαιρέτισε την απόφαση για τα εθνικά εμπάργκο σχετικά με τις μελλοντικές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, αλλά -όπως είπε- θεωρούμε αυτό ως ένα πρώτο βήμα.

«Είναι καθήκον μας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προωθώντας ένα κοινό εμπάργκο της ΕΕ όχι μόνο για τις μελλοντικές μεταφορές όπλων αλλά και για τις εν εξελίξει», πρόσθεσε.

«Η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για απαράδεκτες ενέργειες όπως οι γεωτρήσεις σε ακτές πλησίον της Κύπρου είναι θετική, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία δεν προκάλεσε παρόμοια αντίδραση», διερωτήθηκε ο Σασόλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!