Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
[Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;

[Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;

Η πρόκληση της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων είναι μεγάλη. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει. Η πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του γοτθικού ναού έχει προκαλέσει κύμα συναισθημάτων σε όλο τον κόσμο. Και οι δωρεές για να ξαναγίνει η Notre Dame «ακόμη πιο όμορφη», όπως υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, αυξάνονται και πληθύνονται. Τα προβλήματα ωστόσο δεν είναι μόνο οικονομικά. Και τα ερωτήματα τα οποία προέκυψαν πολλά. Ορισμένα, τα οποία απαντά η «Monde», έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους.

Ήταν η πρώτη φορά που κάηκε η Notre Dame;

Στους οκτώ αιώνες ζωής, ο καθεδρικός ναός του Παρισιού, δεν είχε γνωρίσει ποτέ μία τόσο μεγάλη καταστροφή. Πριν από την εφεύρεση του αλεξικέραυνου ωστόσο, το 1752, οι πυρκαγιές από κεραυνούς στις εκκλησίες ήταν συχνό φαινόμενο, όπως υπενθύμισε ο ιστορικός Οντόν Βαλέ στο BFM-TV.

Ο ναός κατάφερε να επιβιώσει από τους πολέμους. Πλησίασε πολύ κοντά ωστόσο σε μία παρόμοια καταστροφή στις 24 Μαΐου του 1871. Κατά τη διάρκεια της Παρισινής Κομμούνας, οι επαναστάτες έβαλαν φωτιά σε ορισμένους πάγκους. Η φωτιά τέθηκε ευτυχώς γρήγορα υπό έλεγχο.

Μπορούσαν οι πυροσβέστες να ενεργήσουν γρηγορότερα;

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς με ασφάλεια για τα αίτια και τις συνθήκες που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Το βέβαιο είναι ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα πολύ δύσκολο έργο και κατάφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να περιορίσει το μέγεθος της καταστροφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!