Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του νέου βέλους
[Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του νέου βέλους

[Η Ναυτεμπορική]: Notre Dame: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του νέου βέλους

Αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την κατασκευή του νέου βέλους της Notre Dame, θα καλέσει η Γαλλία. Στόχος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, όπως τόνισε ο ίδιος ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, είναι «ένα νέο βέλος, προσαρμοσμένο στις τεχνικές και τις προκλήσεις της εποχής μας», αφήνοντας ωστόσο προς σκέψη το ερώτημα εάν πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο του παλαιού.

Το βέλος του 19ου αιώνα του Viollet-Leduc, ύψους 93 μέτρων, κατέρρευσε από την πυρκαγιά και έγινε το σύμβολο της καταστροφής του γοτθικού ναού. Σύμφωνα με αξιωματούχους ο ναός θα μπορούσε να είχε καταστραφεί ολοσχερώς σε λίγα λεπτά. Το μεγαλύτερο μέρος του ωστόσο διασώθηκε.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα φτιάξει από την αρχή την Παναγία των Παρισίων, και μάλιστα «πιο όμορφη», μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ειδικοί ωστόσο αμφισβητούν το χρονοδιάγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν επιμένοντας ότι οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν δεκαετίες.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Notre Dame», που θα παρέχει το νομικό πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού και θα προβλέπει επίσης γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις στους δωρητές.

Καθώς έχει υπό την κατοχή του 90 ναούς, μεταξύ των οποίων και η Notre Dame, κανονικά το γαλλικό κράτος είναι υπεύθυνο για τις επισκευές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!