Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Το μεγαλύτερο σκάφος του κόσμου για τη συλλογή πλαστικών από τον ωκεανό
[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Το μεγαλύτερο σκάφος του κόσμου για τη συλλογή πλαστικών από τον ωκεανό

[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Το μεγαλύτερο σκάφος του κόσμου για τη συλλογή πλαστικών από τον ωκεανό

Το σκάφος αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020, και οι περιβαλλοντικές του επιδόσεις έχουν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν στο σχεδιασμό του.

Ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πετρελαίου Χιέλ Ίνγκε Ρέκε, ο οποίος ξεκίνησε ως ψαράς, είναι επικεφαλής μίας ιδιωτικής προσπάθειας για τον καθαρισμό του ωκεανού, που θα επιστρατεύσει ένα κολοσσιαίο σκάφος για ναυτική έρευνα και περισυλλογή πλαστικών σκουπιδιών. Το σκάφος θα μπορεί να απορροφά περίπου πέντε τόνους πλαστικού κάθε ημέρα και στη συνέχεια να το λιώνει.

Ο Ρέκε, ο οποίος έχει περιουσία περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός ερευνητικού σκάφους 180 μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες για τη μελέτη θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση, η πλαστική ρύπανση και η εξόρυξη.

Το σκάφος θα διαθέτει εργαστηριακό χώρο, θαλάσσια και αεροπορικά μη επανδρωμένα σκάφη, αμφιθέατρο, δύο ελικοδρόμια και αυτόνομο υποβρύχιο όχημα, και θα το διαχειρίζεται με πλήρη ανεξαρτησία η WWF Νορβηγίας. Το τεράστιο σκάφος θα έχει πλήρωμα 40 άτομα και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 60 επιστήμονες. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Yacht Harbour, το σκάφος θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, ξεπερνώντας ελάχιστα το σκάφος Azzam που ανήκει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!