Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέος κύκλος επενδύσεων 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία
[Η Ναυτεμπορική]: Νέος κύκλος επενδύσεων 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

[Η Ναυτεμπορική]: Νέος κύκλος επενδύσεων 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Στα 61 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο επενδυτικός σχεδιασμός της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την τριετία 2017-2019, ενώ ήδη η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του αντίστοιχου προγραμματισμού για την περίοδο 2019-2021. Συνολικά από την έναρξη της κρίσης, ήτοι από το 2010, έως το 2016 η Αθηναϊκή έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 142 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης που αφορούσε τον εορτασμό των δέκα χρόνων συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει η ζυθοποιία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός της τριετίας 2017-2019 αφορά προγραμματισμένες επενδύσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παραγωγικών εγκαταστάσεων, την προώθηση των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Ειδικά το θέμα της εξωστρέφειας αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για την Αθηναϊκή, οι εξαγωγές της οποίας κινούνται σε διπλό επίπεδο: το πρώτο αφορά την παραγωγή και διάθεση προϊόντων για την κάλυψη ενδοομιλικών αναγκών και το δεύτερο την ανάπτυξη της παρουσίας στο εξωτερικό των εγχωρίως παραγόμενων κωδικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η συμμετοχή των εξαγωγών στον συνολικό τζίρο της Αθηναϊκής κυμαίνεται σήμερα στο 10%, ωστόσο στην παρούσα φάση πραγματοποιείται μια αξιολόγηση αγορών, ώστε να υλοποιηθεί μια πιο στοχευμένη ανάπτυξη. «Μία από τις αγορές-στόχους αποτελεί αυτή των ΗΠΑ και αντίστοιχα άλλες περιοχές με έντονο ελληνικό στοιχείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!