Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέο σύστημα ηλεκτρονικής απάτης με ψεύτικες αιτήσεις «αποζημιώσεων»
[Η Ναυτεμπορική]: Νέο σύστημα ηλεκτρονικής απάτης με ψεύτικες αιτήσεις «αποζημιώσεων»

[Η Ναυτεμπορική]: Νέο σύστημα ηλεκτρονικής απάτης με ψεύτικες αιτήσεις «αποζημιώσεων»

Οι ειδικοί της Kaspersky εντόπισαν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής απάτης σχεδιασμένο ώστε να ξεγελάει τους ανθρώπους, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι τους οφείλεται αποζημίωση.

Με το πρόσχημα της προσφοράς αποζημίωσης για διαρροές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι απατεώνες προτρέπουν τους χρήστες να αγοράσουν «προσωρινούς αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ΗΠΑ» αξίας περίπου 9 δολάρια ο καθένας. Θύματα εντοπίστηκαν στη Ρωσία, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ, μεταξύ άλλων χωρών.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων συγκαταλέγονται στα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων ετών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όπως και οι ποινές που επιβάλλονται σε εταιρείες που έχουν βιώσει παραβιάσεις δεδομένων. Αυτό, όπως κάθε άλλο θέμα που τραβάει την προσοχή, δεν θα γινόταν να μην προσελκύσει απατεώνες που ανυπομονούν να κερδίσουν χρήματα σε βάρος άλλων.

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν εντοπίσει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα που εκμεταλλεύεται αυτά τα ζητήματα γύρω από την ιδιωτικότητα. Το σύστημα περιλαμβάνει μια ιστοσελίδα που φέρεται να ανήκει στο Ταμείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το οποία ιδρύθηκε από την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε, το ταμείο εκδίδει αποζημίωση σε όσους ενδέχεται να έχουν υποστεί διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και είναι διαθέσιμη σε πολίτες από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Για όσους ενδιαφέρονται, ο ιστότοπος προσφέρεται να ελέγξει αν έχει υπάρξει ποτέ διαρροή δεδομένων του εκάστοτε χρήστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!